Sköna snubbar skämtar lite


Clara skriver ett bra inlägg om att män måste säga ifrån när deras polare går över gränsen. De kan inte vara kvinnorna som ska säga ifrån hela tiden. Om någon förändring ska ske så måste vi göra de tillsammans.

Jag tänker ofta på hur många jag känner som blivit utsatt för sexuella övergrepp, både små och stora. Om jag räknar på hur många kvinnor som utsatts, så borde de ju finnas minst lika många förrövare. Och de har ju också vänner, familj och jobb. Alla känner garanterat någon som är en förrövare. De har ju säkerligen också dragit skämt och gjort uttalanden som är över gränsen. Eller hört andra göra det och skrattat med. 

Med varje skämt som är över gränsen, som ingen säger emot, riskerar vi att bekräfta handlingarna av en våldtäktsman. När man tänker så blir de inte lika roligt.

Clara

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s