För min egen skull

Kitty skriver om att duga utan filter och om vad som är snyggt.

Hon beskriver något som jag inte lyckts sätt ord på själv. Men de har skavt i mig när folk ska tex operera brösten och gör de för ”sin egen skull”. Det känns som analysen av vad de betyder helt saknas. Vi bortförklarar det med att vi ”mår bra” av att ha snygga bröst/hår/ögonbryn/bilder på instagram. Men egentligen är de idealen som berättar vad som är snyggt och vad som inte är de. Det är idealen som får dig att må dåligt över din kropp, inte en viktuppgång på 5 kg eller brösten efter amning. Hade idealen varit annorlunda hade vi mått dåligt över andra saker.

Missförstå mig inte. Folk får operera, fixa och trixa bäst de vill. Vi är alla barn av vår tid. Men vill en ge sken av att va en förebild för nästa generation så kanske lite ärlighet och analys är på sin plats. ”För min egen skull” betyder egentligen ”idealen får mig att må skit och jag vill bara må bra”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s