Är du medveten om ditt mindset?

Har du någonsin funderat på hur du tänker när du tänker egentligen?

Har du koll på ditt mindset? Det kanske låter som konstiga frågor men de är avgörande viktiga. (I alla fall om du vill kunna påverka ditt liv) De allra flesta lever i tron om att vi inte “kan hjälpa” det vi tänker och känner och för de som lever i den tron, är det förmodligen sant! Men för den som bestämt sig för att ta kommando över sina tankar och känslor och inte låta dem ha kommando över oss – blir verkligheten en annan!

Steg 1 i den här processen är att bli tankemedveten.

Att bli en tankedetektiv. Att bli medveten om ditt eget mindset. Med det menar jag att faktiskt börja iaktta dina egna tankemönster, bli medveten om hur du fokuserar och förhåller dig till saker, både gällande de som leder dig till önskade resultat såväl som de som ständigt och jämnt ger dig oönskade. För ofta är det just tanke-omedvetenheten som gör att vi fortsätter göra-tänka-känna på samma sätt år efter år, trots att det inte resulterar det vi egentligen önskar! Man hamnar i ett “offertänk” – varför händer detta alltid mig/aldrig mig?

Man inte bara hamnar utan även fastnar där, eftersom de flesta inte kopplar ihop sina oönskade resultat med sitt mesta fokus – sitt mindset – vilka sk sanningar som regerar – vad de hela tiden upprepar inom sig – vilka hinder de fokuserar på – sin egen frustration etc.

Jag zoomar både in och ut

När jag tittar på återkommande dilemma hos mina klienter/grupper/team zoomar jag både in och ut.

Zoomar in

Zoomar först in och blir en tanke detektiv för att ta reda på hur personen/personerna tänker, känner, vilka programmeringar/präglingar de har, vilka sk sanningar som ligger i vägen (Jag säger så kallade sanningar, för ofta är det ärvda sanningar som varit sant för någon annan, ofta långt bakåt i tiden, men som vi lever vårt liv efter här och nu, fast vi kanske inte ens känner att de är sanna…)

Jag tittar på hur de ser sig själva och vad sanningen om dem är – enligt dem. Vad deras övertygelse är gällande det som inte faller väl ut. Jag ringar in deras mindset. Det är ju t ex inte så lätt att lyckas med något om man har en programmering som säger “Det kommer aldrig bli något av dig”! Om man har en bild av sig själv att man inte är “bra nog” eller inte “kunnig nog” eller känner en tvekan om man ens är värd att lyckas!

Zoomar ut

Sen zoomar jag ut och lägger ihop de inre processserna med att titta på hur hjärnan fungerar och hur detta påverkar förloppet och det som skapas i det stora perspektivet, när jag lägger till attraktionslagen och hur vi interagerar med den. Genom denna process får jag mycket information och kan skruva på de saker som behöver skruvas på för att kunna skapa något annat än det som personen/personerna fastnat i.

Blir du nyfiken på vad attraktionslagen är

och hur du kan lära dig att medvetet interagera med den till din fördel, kan jag varmt rekommendera dig att läsa mina böcker, Jag blir vad jag tänker och SÅ KLART! Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team (SÅ KLART finns även som ljudbok) och du hittar även under fliken GRATIS på min webbsida www.liliost.se en pdf som jag kallar Attraktionslagen, teamet, företaget & kris som också ger dig en komprimerad, men ganska klar bild av denna universella naturlag som vi samarbetar med i varje vaken stund.

För dig som vill komma vidare

Här är några frågor som du som vill komma vidare i någon sak/några saker som inte blir som du önskar, med fördel kan reflektera över:

  • Vad är din övertygelse om den här saken?
  • Hur förhåller du dig till det som inte blir som du önskar?
  • Vad är din “sanning” om dig själv gällande detta?
  • Vad säger du till dig själv och andra/upprepat fokuserar på om det som du valt att borra i?

Vid närmare eftertanke, – Leder ditt fokus dig i din önskade riktning? Om inte, är det kanske dags att börja ta reda på hur DU lägger dig i vägen/saboterar för dig själv? Behöver du hjälp – vet du var du hittar mig!

Med värme

 

Om Lili Öst

Lili Öst - CHANGEMAKER Coach, föreläsare, workshopsledare, författare, bloggare och podcaster. Artist i botten med ett förflutet bl a i sånggrupperna Family Four och Avec. Den senare återuppstår då och då för enstaka gig. Firar 40 år på scen som artist 2023 och 20 år som föreläsare. Författare bl a till böckerna Jag blir vad jag tänker och SÅ KLART-Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team. Drev podden Attraktionslagen 2.0 mellan 2018-2022 som resulterade i 200 avsnitt som du hittar där du hittar poddar. Korad till en av Sveriges TOPP 100 föreläsare 2019, 2020, 2021 och 2022
Det här inlägget postades i Attraktionslagen, Blandat, Företagare, Personlig utveckling, Team & Ledare. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *