Vill du levla upp?

Du kanske undrar vad jag menar med överskriften?

Vill du levla upp? Jag tänker så här; När man börjar tänka nya tankar, ställa sig nya frågor, rensar bort det som ligger ivägen för oss, våra visioner, drömmar, mål och vårt välmående genom osunda tankemönster, rädslor, inarbetade “sanningar” som inte gynnar oss, tar vi oss snabbt upp till en ny, för oss mer gynnsam nivå som hjälper oss att nå de resultat vi vill ha. En önskad förändring.

En ny level, precis som i vilket dataspel som helst. Vi levlar upp! Och levla det kan du göra både på ett privat plan såväl som inom din business.

Många tänker dock inte så, att vi människor också behöver rensa inprogrammerad inaktuell information emellanåt precis som man behöver göra med sin dator. Kolla sig själv efter skadliga program eller virusangrepp. För precis som ett virusangrepp kan förstöra din dator och/eller göra den oändligt seg, kan våra “virus”tankar, fokus, mindset, begränsande sanningar och förhållningssätt sabotera för oss rejält! Och förändrar vi inte den inprogrammerade informationen – fastnar vi i våra oönskade resultat.

Den här bloggen kommer hjälpa dig att bli medveten om de saker som inte gagnar dig och ge dig verktyg att nå det liv – mål – drömmar du vill nå. Jag kommer blanda mellan att prata om saker som rör team/företagsrelaterade frågor med saker som rör dig som privatperson, för dessa hänger TÄTT ihop! Man kan inte förändra något vare sig i sitt liv eller på jobbet om man inte förändrar sig själv/ människorna i företaget på insidan först!

Innan jag fortsätter tänker jag att det är på plats att presentera mig;

Vem är jag och hur arbetar jag?

Jag kallar mig själv för CHANGEMAKER. Varför? Jo, för att det är det jag arbetar med. Hjälper företag, ledare, team, medarbetare, privatpersoner och par att zooma ut och byta fokus, för att kunna skapa de förändringar de vill se. Jag hjälper människor att synliggöra/lyfta sina inre dialoger för att öka sin livskvalitet, förbättra sin business, kommunikationen och förståelsen i teamet men framförallt ger jag ett breddat perspektiv som, för att låna ett väldigt bra uttryck, är skillnaden som gör skillnaden! För företag så väl som privatpersoner.

SÅ KLART-metoden

Arbetar utifrån min metodik SÅ KLART-metoden, i vilken jag blandar beteendevetenskap och neuropsykologi med attraktionslagen. Enligt mig en viktig kombo, för genom att lägga på det större perspektivet man får genom att addera på attraktionslagen får man, ofta livsförändrande insikter och alltid en större, mer potent verktygslåda att ta sig an livet och dess utmaningar med.

Är egentligen artist i botten

och i år 2023 firar jag 40 år på scen som artist och 20 år som föreläsare. Det som ligger till grund för varför jag bytte yrkesbana (eller kanske mer exakt, – la till några nya) var min egen utbrändhet 2002. I mitt eget arbete med att förstå varför jag gick in i väggen, förstod jag så många viktiga saker som jag kände var för viktiga att hålla för mig själv, så 2003 skrev jag min första föreläsning PAUS eller KAOS och sedan dess har jag utvecklat både mig och hur jag arbetar till där jag är idag. Diplomerad coach sedan över ett decennium sedan och har långt över 3 000 coachingtimmar i ryggen. Coachar ledare, småföretagare, team, medarbetare, grupper, privatpersoner, par och emellanåt även ungdomar och barn.

Håller workshops/föreläser för företag, gör längre utvecklingsarbeten samt håller även öppna föreläsningar, kurser och workshops. Författare till ett antal böcker bl a Jag blir vad jag tänker och SÅ KLART! Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team. Båda utgivna på Soderpalm Publishing hos Max som också bloggar här på portalen. Och är stolt över att ha blivit vald till en av Sveriges TOPP 100 föreläsare 2019, 2020 och 2021. Är du nyfiken på mig så läs gärna mer på www.liliost.se

För att skapa nya resultat behöver man inte bara göra annorlunda

utan man behöver även se på saker på ett nytt sätt, så det som jag har tagit som min uppgift är att lägga ihop saker man inte gjort förut för att skapa nya vägar fram, samt att koka ihop avancerad kunskap och göra det förståeligt så man faktiskt kan använda det hands on.

Jag tänker att både beteendevetenskap, neuropsykologi och attraktionslagen (där man faktiskt pratar kvantfysik) är abstrakta och avancerade ämnen vilket gör att många inte ens orkar bli nyfikna och fördjupa sig i saker, som på allvar skulle kunna hjälpa dem navigera sitt liv på sätt de inte ens kan föreställa sig.

Jag arbetar hårt och medvetet på att göra det svåra, abstrakta och obegripliga – lätt att förstå och lätt att använda i sitt eget liv, i sina relationer, i sin yrkesroll, sitt team, företag och organisation.

Vad du får genom bloggen

Den kommer hjälpa dig att växa både som privatperson såväl som ledare, företagare och medarbetare. Ge nya tankar, frågeställningar och perspektiv att reflektera över. Öka din självkännedom, självkänsla, självbild och ditt självförtroende. Jag kommer skriva om personlig utveckling, mentala blockeringar, framgångskoncept och fokus. Prata attraktionslagen, hur hjärnan funkar, kommer ge tips, råd och övningar för den som vill.

Även prata team, ledarskap, självledarskap, många småföretagares dilemma när man inte får igång sin business och mycket, mycket mer vilket du kommer upptäcka om du börjar följa bloggen. Bloggade på Finest för många år sedan, så det känns väldigt roligt att ta upp bloggandet igen! Skicka gärna in frågor som du vill att jag ska ta upp i bloggen!

Attraktionslagen 2.0

Drev podden Attraktionslagen 2.0 mellan 2018-2022. 200 avsnitt finns där man hittar poddar. Spännande avsnitt om Attraktionslagen, livet, fokus, lyssnarfrågor, livecoaching, tankemönster både med mig och mig tillsammans med spännande gäster, kända såväl som okända.

Slutade podda våren 2022 när jag gick in i ett längre större uppdrag för en av Nordens största hotellkedjor. Podden kom ut varje vecka och jag gjorde allt från att hitta ämnen och gäster till att spela in, klippa och distribuera, så jag fick svårt att hinna med både detta omfattande uppdrag, alla övriga uppdrag OCH driva podden, så jag var tvungen att ”kill my darling”!

Har dock saknat min kanal utåt då jag parallellt med att ha detta som profession, även tycker det är viktigt att “lägga örat mot marken” och bjuda på gratis tankeinspiration, så att alla, – även de som inte har råd att gå till en coach eller gå dyra utbildningar, får möjlighet att utveckla sig själva för att kunna göra det mesta och bästa av sitt liv.

Varför det är viktigt att arbeta med sitt inre i allmänhet – men NU i synnerhet! 

Många i samhället och även många av mina både kunder och klienter har svårt att komma tillbaka till ett bra läge efter pandemin. Den psykiska ohälsan som redan innan pandemin var alarmerande, är nu galopperande. På toppen av det har vi dessutom ett krig nära oss, skenande räntor etc. Mycket att förhålla sig till. Mycket rädsla.

Många ledare har fastnat i krisledarskap. Vissa har fått se sina livsverk gå till botten. Kommit på att de är med fel person och/eller fel arbetsplats men känner sig fångade och vågar/orkar inte ta ett steg till något som känns bättre.

Men vi ska inte glömma alla de som hittade sig själva och sin partner igen under pandemin, bröt upp gamla ogynnsamma vägar, tog möjligheten att skapa något nytt. Alla de som faktiskt berördes positivt. Som kanske till och med peakade under pandemin. DE finns också, men de är dessvärre färre än önskat. Det är dags för förändring.

Samhället utvecklas och ändras i rekordfart

men det jag ser är att människorna i samhället gör det inte, vilket ligger till grund för många utbrändheter och tappad energi. Det är därför det är lika viktigt för oss som människor att växa och utvecklas, parallellt med all teknologi, business etc som utvecklas, förändras och accelererar i rekordfart.

Om inte VI själva jobbar aktivt med att hitta sätt att förhålla oss till det som ÄR, på ett sätt som hjälper oss att vara starka, friska, möjlighetsletande och positiva, så är det oerhört lätt att fastna i att leva i re-aktion på allt förfärligt på jobbet, i samhället och världen. Och DET kära läsare, ger ett energikvitto! Och sådana kommer jag prata mycket om i bloggen.

När man blir medveten om sitt mesta fokus ur det ut zoomade perspektiv som min metodik SÅ KLART-metoden ger, ser man klart och tydligt vikten av att bli en medveten tänkare, för att inte leda sig själv och sitt liv/teamet/företaget – omedvetet – i en negativ riktning.

Så följ med mig på denna bloggresa och levla upp ditt liv/din business till en ny nivå!

Med värme

 

 

Om Lili Öst

Lili Öst - CHANGEMAKER Coach, föreläsare, workshopsledare, författare, bloggare och podcaster. Artist i botten med ett förflutet bl a i sånggrupperna Family Four och Avec. Den senare återuppstår då och då för enstaka gig. Firar 40 år på scen som artist 2023 och 20 år som föreläsare. Författare bl a till böckerna Jag blir vad jag tänker och SÅ KLART-Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team. Drev podden Attraktionslagen 2.0 mellan 2018-2022 som resulterade i 200 avsnitt som du hittar där du hittar poddar. Korad till en av Sveriges TOPP 100 föreläsare 2019, 2020, 2021 och 2022
Det här inlägget postades i Vem är Lili Öst? och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *