Skräddarsy workshops

Något jag tycker är extra roligt är att skräddarsy mina kunders föreläsningar och workshops, så att jag adresserar just deras utmaningar och vilken typ av ny kunskap och inspiration just de i sin grupp behöver.

Nästa vecka håller jag en halvdags workshop för ledningsgruppen och avdelningscheferna på ett företag inom mötesnäringen så just nu skräddarsyr jag för dem.

Deras utmaningar

Utmaningarna för det här företaget är bl a att de inte når sina mål inom vissa avdelningar. Kommunikation och förståelse för varandra som sliter då det är många olika avdelningar – som kräver väldigt olika personlighetstyper som ska försöka samarbeta. Inte ovanliga utmaningar, för detta är vanligt förekommande inom de flesta branscher.

De ska även få ihop medarbetare som har arbetat länge inom företaget med andra som är helt nya. Där förväntan, förståelse och leverans inte är i samklang. Och de ska även genomgå en stor renovering av arbetsplatsen som kommer pågå under en lång tid. Många saker som sammantaget kan vara ganska utmanande med andra ord. Här är det verkligen avgörande viktigt att samla teamet för att göra dem medvetna om vikten av sitt förhållningssätt. Vikten av hur de kommunicerar. Och vikten av sitt fokus!

Hur jag jobbar

Jag börjar alltid (om det inte är en kund som inte vill ta med detta utzoomade perspektiv) med att prata hur hjärnan fungerar. Om våra tankar/känslors påverkan och lägger ihop detta med hur attraktionslagen fungerar och vi med den. Detta för att alla ska få en gemensam utgångspunkt och en gemensam förståelse. Vilket även fungerar som ett nytt “kitt” mellan olika personlighetstyper.

Det blir SÅ mycket klarare

När man sätter på sig de “glasögon” som skapas i den här kontexten, mina sk “SÅ KLART-glasögon”, ser gruppen helt plötsligt mycket tydligare orsak och verkan ur ett perspektiv de aldrig sett på saken innan. Och detta blir så gott som alltid en rejäl ögonöppnare!

Från detta mycket bredare perspektiv börjar vi sedan arbeta med deras frågeställningar, utmaningar, värderingar, mål och visioner. Även med deras begränsande sanningar, rädslor, mindset och förhållningssätt. Det är den här delen som jag alltid skräddarsyr.

Älskar att tända lampan

Jag brukar säga att jag älskar att tända lampan i huvudet på folk. För det är lite det jag gör. Genom att dela med mig av hur jag har lagt ihop pusselbitarna och vad jag genom detta uppfattar. Oerhört glad att många med mig börjat öppna upp för att se världen, oss själva, våra möjligheter och utmaningar mer holistiskt.

Underbara referenser

En av mina klienter som hade mått dåligt en längre tid innan hen kom till mig skrev i sin utvärdering “Det känns som om jag gick till doktorn och blev frisk, utan att behöva ta någon medicin”. En annan gav referensen “Utan Lili skulle jag inte vara den jag är idag, – en bättre version av mig själv”.

DJUPT tacksam för dessa ord, för det betyder att jag hjälper människor att skapa skillnad i deras liv. Och det är det som är den uppgift jag tagit mig an! Att stötta människor så att de kan nå sitt bästa liv och sina önskade resultat.

Några frågor att fundera över

Innan jag avslutar bloggen idag vill jag lämna dig med frågor som du kan – om du vill – fundera över.

  1. Finns det något som sliter på ditt jobb? T ex er kollegor emellan, medarbetare och chefer. Er och ev kunder, mellan olika avdelningar osv ?
  2. Om ja, hur mycket negativt fokus får detta i ditt eget huvud – i samtal med kollegorna/vännerna/din partner osv? Gör en skattning, – hur ofta upptar det ditt fokus per dag/vecka?

Självklart kan du fundera över samma frågor gällande ditt privata liv!

Skriv gärna till mig

Kommer du på något viktigt och du vill att jag ska ta upp och titta på detta genom mina SÅ KLART-glasögon, skriv gärna till mig så kan jag ta upp det i bloggen.

Självklart är du och företaget anonyma. Eftersom jag har tystnadsplikt som coach kommer ditt mail inte längre än min egen mailbox. Som bara jag har access till 🙂 Klicka på bilden längst upp i högerspalten så kommer du direkt till min mail.

Jag önskar dig en underbar fortsatt vecka!

Med värme

 

Om Lili Öst

Lili Öst - CHANGEMAKER Coach, föreläsare, workshopsledare, författare, bloggare och podcaster. Artist i botten med ett förflutet bl a i sånggrupperna Family Four och Avec. Den senare återuppstår då och då för enstaka gig. Firar 40 år på scen som artist 2023 och 20 år som föreläsare. Författare bl a till böckerna Jag blir vad jag tänker och SÅ KLART-Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team. Drev podden Attraktionslagen 2.0 mellan 2018-2022 som resulterade i 200 avsnitt som du hittar där du hittar poddar. Korad till en av Sveriges TOPP 100 föreläsare 2019, 2020, 2021 och 2022
Det här inlägget postades i Blandat, Företagare, Personlig utveckling, Team & Ledare. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *