5 steg för att skapa förändring

Idag bjuder jag på 5 steg för att skapa förändring, som kan hjälpa dig till en ökad självmedvetenhet, och där din kunskap om attraktionslagen är en stark bidragande framgångsfaktor!

I min metodik SÅ KLART-metoden blandar jag beteendevetenskap och neuropsykologi med attraktionslagen. För att när man lägger på det större energiperspektiv som kommer med attraktionslagen, får man en djupare förståelse om livet och våra möjligheter ur ett holistiskt perspektiv och större verktygslåda att använda för att optimera sitt liv och höja sina resultat.

Som coach arbetar jag hela tiden med att hjälpa mina klienter till självmedvetenhet. Att bli medvetna om sitt mesta fokus, förstå hur vårt mindset och hur som vi förhåller oss till saker starkt påverkar vårt liv såväl som mående. So, let´s dive in!

Här kommer de 5 stegen som kan hjälpa dig att att skapa förändring genom att lära dig mer både om dig sjäv och attraktionslagen.

5 steg för att skapa förändring                                                                                        

Steg 1 – Bli medveten om hur du fokuserar

Attraktionslagen fungerar  lika attraherar lika. Det du fokuserar på – det drar du till dig mer av. Har du ditt mesta fokus på det du inte vill ha, som inte fungerar, som du lider brist på, som du saknar etc. Då är det det som du blir en magnet för att dra till dig mer av. Detta är steg ett i förståelsen av hur attraktionslagen fungerar. 

(Vill du få en ännu större förståelse för hur attraktionslagen fungerar och vi med den? Ladda ned min GRATIS Pdf – Attraktionslagen, teamet, företaget & kris som du hittar på min hemsida under fliken GRATIS).

SÅ, Hur ofta ältar du det du inte vill ha?

Som inte fungerar, som du har brist på i ditt huvud? Hur ofta ältar du det med dina vänner? Hur ofta bekräftar du dina vänner och arbetskamrater i ”negativ känslogegga” där ni ingående pratar om vad han eller hon sa, gjorde eller inte gjorde? Går igenom oförrätter, orättvisor etc. Hur ofta ringer dina vänner dig för att kräkas ur sig massa negativa saker?  Hur ofta ringer du?

Om du tittar sammantaget på den här typen av fokuseringar

Hur många gånger om dagen/veckan händer det uppskattar du? Lika attraherar lika! Vilken magnet är du oftast? Genom att bli medveten om hur ofta du fokuserar negativt, kan du rensa ut en massa negativ energi, som drar till sig negativa resultat.

Det är enkelt: Tänk dig själv som en magnet! Tänk på vad det är du har ditt fokus på. Ställ dig frågan, – vill jag ha mer av det jag fokuserar på nu? Är svaret nej. BYT FOKUS!

Steg 2 – Vad är det du VILL

De flesta har full kontroll på vad de inte vill ha, men sämre koll på vad de verkligen vill ha! Genom att ha fokus på det du INTE vill, blir du bara till en magnet för att dra till dig mer av det.

Ta ett block. Skriv på vänster sida vad du har i ditt liv som du inte vill ha, som inte fungerar, du inte gillar, som du har brist på etc. Numrera de olika sakerna du skrivit. När du känner dig klar med listan, skriv på högersidan – vad du vill ha i stället. Hur du vill att det är.

T ex

En bild på två olumner som beskriver hur man ska tänka. Vänster kolumn är ett negativt påstående av vad man inte vill ha. Höger kolumn är ett positivt påstående vad man vill ha istället. Detta är ett av 5 steg hur man kan skapa förändring genom attraktionslagen. Blogg av Lili Öst

 Steg 3 – Vad har du gjort hittills?

Många gånger har vi inte riktigt koll på vad det är vi gör för att dra till oss samma oönskade resultat om och om igen. Genom att göra steg ett och två, har du nu gjort dig mer medveten om ditt mesta fokus, vad du inte vill och vad du vill. Nu behöver du titta på hur du tänkt – känt – gjort gällande dessa oönskade saker som du valt att titta på hittills.

Ta dig gott om tid att ta reda på hur du fokuserat

Hur du agerat och framförallt hur det känts i magen. Fundera också vad du förväntat dig. Hur ofta gällande de saker som ger dig upprepade oönskade resultat förväntar du dig att det ska vara svårt, gå åt pipan osv.

Du behöver också ta ett varv runt din tillit gällande dessa saker. Hur tillitsfull – på riktigt – har du varit att det är på väg åt rätt håll? Alla 5 stegen för att skapa förändring genom attraktionslagen är lika viktiga att bli medveten om och korrigera, där du jobbar mot dig själv för att få ett önskat resultat!

Steg 4 – Vad kan vara ETT första steg i rätt riktning

Att byta fokus från att tänka på de oönskade resultaten i ditt liv som ett problem – till att tänka på att det till 100% går att ändra, ger en underskattad effekt! Att tänka på utmaningarna vi har ur ett möjlighetsperspektiv, ger en bättre känsla i magen, gör dig mer kreativ och konstruktiv i ditt tänkande.

Titta på din högra sida. Ta ett nytt papper och lägg som tredje kolumn

Jobba med frågan: Vad kan vara ett första steg i rätt riktning? Numrera som du gjort innan. Om du nu tittar på alla tre kolumnerna bredvid varandra, så har du gått från oönskat läge – till önskat läge – till ett första steg i en handlingsplan. Fyll på med det du kommer på att du faktiskt kan göra annorlunda för att förändra det som är. De 5 stegen till förändring kan du använda i alla områden i ditt liv.

Ju mer kreativ du kan vara här, desto mer inspiration ger du dig själv.

Om du har ett område som inte funkar, men som fungerar för någon av dina vänner, ställ dessa frågor till honom/henne. Kom ihåg att inte bara fråga HUR de gör utan även hur de tänker om saken. Vilka sanningar de har gällande det? Hur de fokuserar och vad de tror?

Kanske du får insikter och en viktig nyckel som du inte tänkt på innan som du kan prova. Som ditt liv ser ut nu är inte hugget i sten. Det är bara ett kvitto på hur du tänkt, – känt och handlat innan! Byt fokus, mindset och handling och du får garanterat nya resultat!

 Steg 5 – Vad fyller på dig med energi/gör dig glad?

Det här är en fråga som många inte har någon som helst aning om. Att verkligen ta reda på och känna efter – VAD FYLLER PÅ MIG – kan göra en markant skillnad i ditt liv! Vad gör mig lugn, glad, inspirerad, harmonisk? Sätt dig och skriv ned allt du kan komma på, stort som smått. Det kan kanske ta ett tag, men låt det göra det. Lägg bara till på listan.

När du känner att du fått en lista som känns någorlunda hel

– titta då på hur ofta du tillåter dessa saker hända i ditt liv per dag/vecka/månad/år. Gratulera dig till de saker som du faktiskt är duktig på att ge dig själv. Fundera på hur du kan få in mer av de andra. Gör en påfyllningsplan!

Du behöver ha ett konstant inflöde om du ska kunna ha ett konstant utflöde! Se det som en bank. Harmoni-ekonomi. Du kan inte ta ut mer än du har på kontot. Men däremot, – om du sätter in mer än du använder, förräntar sig det som blir kvar och växer ständigt!

Jag hoppas att de 5 stegen att skapa förändring kan sätta an en ny positiv riktning för dig gällande något som du vill skapa en förändring i! Lycka till!

Tills nästa vecka –

Med värme

Om Lili Öst

Lili Öst - CHANGEMAKER Coach, föreläsare, workshopsledare, författare, bloggare och podcaster. Artist i botten med ett förflutet bl a i sånggrupperna Family Four och Avec. Den senare återuppstår då och då för enstaka gig. Firar 40 år på scen som artist 2023 och 20 år som föreläsare. Författare bl a till böckerna Jag blir vad jag tänker och SÅ KLART-Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team. Drev podden Attraktionslagen 2.0 mellan 2018-2022 som resulterade i 200 avsnitt som du hittar där du hittar poddar. Korad till en av Sveriges TOPP 100 föreläsare 2019, 2020, 2021 och 2022
Det här inlägget postades i Attraktionslagen, Personlig utveckling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *