Kan ett relationsskattningsverktyg hjälpa dig som chef?

Har du använt ett relationsskattningsverktyg någon gång?

Som ledare är det självklart att man måste inte bara leda andra utan även sig själv och en viktig sak som nog är lätt att springa förbi i vårt stressade samhälle, är att checka av om din bild av dig som ledare stämmer överens med dina medarbetares bild av dig. Vågar du ta reda på om din bild av dig själv – stämmer? UGL har ett bra gratis verktyg som vänder sig till både medarbetarna såväl som ledare/chef som jag vill dela med mig av idag. Du når relationsskattningsverktyget genom länken nedan.

relationsskattning

Att användas både på jobbet och privat

Även om denna vänder sig till team och chef kan man med lätthet göra om relationsskattningsverktyget till att användas i sin kärleksrelation. Väldigt bra frågor för båda parter att svara på och sedan jämföra sina uppfattningar och ta en dialog utifrån dem.

Jag tänker att de allra flesta gör sitt bästa, men att de inte tillräckligt ofta (om än någonsin) kollar av om uppfattningen om deras bästa – landar lika väl hos mottagaren som deras bild är. Lite läskigt – absolut! Men oerhört utvecklande!

Förväntar vi oss elitresultat – utan att någonsin träna?

Jag skulle säga att relationer är det viktigaste vi har. Alla relationer! Yrkesmässiga relationer såväl som kärleksrelationer, vänskapsrelationer och familjerelationer. Och för att bli riktigt bra på något krävs det ju att man övar, finslipar och utvecklar sitt kunnande inom sitt gebit. Hur skulle det gå för en elitidrottsman/kvinna om de inte ständigt tränade, eller om en konsertpianist inte övade? Fast de utövar sitt yrke hela tiden, så övar de även hela tiden när de inte är i skarpt läge!

Jag är personlig vän med Robert Wells eftersom jag sjungit i samma sånggrupp (Avec) som hans fru i över 30 år och fast Robert är ute och gigar hela tiden så övar han på flygeln varje dag. För att kunna vara en så excellent pianist som han är! När jag arbetade med min pappa i gruppen Family Four där jag gjorde min musikaliska debut, repeterade vi varje dag mellan gigen. FÖR att kunna sjunga ekvilibristisk stämsång. Samma gjorde vi i gruppen Avec. Men gällande relationer, – där övar de flesta inte alls, utan bara förutsätter att deras relationer ska utvecklas och förfinas alldeles av sig själv.

Kanske allas våra relationer skulle kunna tas till en helt ny nivå om vi konsekvent övade och tränade på att skapa de bästa relationerna? Och våga använda verktyg som UGLs relationsskattningsverktyg både på jobbet och privat? Är du nyfiken på vad som skulle kunna hända i dina relationer? Testa!

Med värme

Om Lili Öst

Lili Öst - CHANGEMAKER Coach, föreläsare, workshopsledare, författare, bloggare och podcaster. Artist i botten med ett förflutet bl a i sånggrupperna Family Four och Avec. Den senare återuppstår då och då för enstaka gig. Firar 40 år på scen som artist 2023 och 20 år som föreläsare. Författare bl a till böckerna Jag blir vad jag tänker och SÅ KLART-Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team. Drev podden Attraktionslagen 2.0 mellan 2018-2022 som resulterade i 200 avsnitt som du hittar där du hittar poddar. Korad till en av Sveriges TOPP 100 föreläsare 2019, 2020, 2021 och 2022
Det här inlägget postades i Företagare, Kommunikation, Personlig utveckling, Team & Ledare. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *