Tur eller otur?

Tur eller otur? Det är en fokusfråga!

Jag hade jobbat från jag vaknade tills jag somnade under en alldeles för lång period så jag var trött. Väldigt trött. Och behöver ta hand om mig själv. Den här dagen skulle jag iväg och jobba men behövde inte vara där förrän lite senare så jag lyxade till mig på morgonen. Sov till åtta och åt frukost i sängen (min vardagslyx). Jag ställde en skål med yoghurt, bär och müsli och en kopp kaffe på nattduksbordet och skulle sätta mig till rätta och började buffa upp kuddar bakom ryggen. Slängde ut ena armen som träffade det helt fulla glaset med café latte som skvimpade ut över bordsskivan. HÄR pausar vi; – för det är detta som veckans blogg ska handla om. Ja, inte att jag skvimpade ut kaffe kanske, – men hur jag valde att se på det.

Många, – kanske till och med de flesta skulle känt, – ÅÅÅÅÅH, vilken otur. Tänkt, – vilket skitsätt att börja dagen på, gått och hämtat en trasa och kanske lite eller till och med mycket irriterat börjat torka upp. Själv tänkte jag – vilken TUR att jag bara skvimpade ut lite kaffe. Tänk om hela glaset hade vält!

Ett annat otroligt turligt exempel

Vid ett annat tillfälle hade jag på mig ett par byxor med väldigt vida ben. Var på väg ned i källaren med saker i båda händerna, fastnade med ena foten i det andra byxbenet och började falla, – men lyckades hejda mig på vägen så fallet inte blev så farligt som det var på väg att bli. Man kan tänka att jag hade en himla otur som föll ned för trappen… Men, – man kan även tänka VILKEN HIMLA TUR jag hade som lyckades hindra fallet och inte slog mig halvt fördärvad!

Men nu hade jag väl i alla fall otur, – väl?

Jag skulle blåsa upp en ballong som sprack och snärtade till mig rakt in i ögat så jag fick sår på hornhinnan. Ja men DET var väl i alla fall inte tur, kanske du känner nu. Ge dig!! Turen jag hade var att såret läkte och jag inte fick några som helst men. Några år tidigare skulle en vän ta bort kapsylen på en flaska med en tändare och flaskan sköt iväg den rakt in i hans öga så han blev blind. Det var min referens, så jo – jag kunde verkligen se vilken oerhörd tur jag hade!

Att välja rätt fokus – avgörande viktigt sett ur ett energiperspektiv

När det händer oss ngt som det finns en glimt av positivt resultat i, så har vi alltid ALLT att vinna på att anstränga oss att se det. Eftersom attraktionslagen fungerar lika – attraherar lika. Vår känsla ligger till grund för vilken magnet vi blir och vad vi drar till oss mer av. Känslan av att ha tur, är en klart bättre och mer positiv känsla att ha än att känna att man har otur, det tror jag att du kan hålla med mig om?

Därför, ju oftare du kan sätta på dig de glasögon där du ser uppsidan klarare än nedsidan av det som händer, desto mer har du att vinna på det! Och när du väljer att tänka att du hade tur snarare än otur nästa gång, – passa på att även känna tacksamhet. För det är ett kraftfullt positivt verktyg när vi jobbar med att jobba med attraktionslagen till vår fördel.

För dig – eller mot dig?

När något irriterande, frustrerande eller kanske till och med något riktigt illa händer, är det lätt att tänka att det som händer oss – är emot oss. Att vi drabbas. Men tänk om du skulle tänka nästa gång något som du tycker händer dig, som går dig emot, – att det kanske är för dig det händer…Skulle det kännas annorlunda tror du? Tänk om det som hände var för att visa dig vägen till något bättre! Att visa dig att du fastnat i hjulspår som inte gagnar dig! Att få dig att stanna upp och tänka till.

Veckans övning:

Den här veckan vill jag inspirera er att tänka tillbaka på något jobbigt som hänt, men som med lite perspektiv sedan visade sig att det ledde till något bättre än det som var. Jag vill absolut inte förringa någons jobbiga situationer eller händelser, men bara genom att ställa sig frågan: Tänk om det här händer FÖR mig och inte emot mig, – så ändras energin i det som hänt, såväl som känslan. Och känslan i magen är det mest kraftfulla verktyg vi har!

Lär dig mer om attraktionslagen – och få bättre koll på det större perspektivet

Som jag nämnt innan så fungerar attraktionslagen lika – attraherar – lika. Och vi interagerar med den just genom vårt känslofokus. Så det är en av anledningarna varför det är så oerhört viktigt att både lyssna på magen och ha koll på den.

Jobbig känsla i magen = lågfrekvent. Positiva känslor = högfrekventa.

Positiv och negativt fokus vibrerar inte på samma frekvens. (Du kan inte ratta in frekvensen P4 ligger på men förvänta dig att kunna lyssna på P1) Så vill du skapa positiva resultat behöver du skifta fokus till ett möjlighetletande perspektiv, inte ett negativt letande perspektiv.

Och hur syr jag ihop detta med de situationer jag började veckans inlägg med? Jo jag valde mitt fokus i hur jag skulle se på och förhålla mig till det som hände, och det i sin tur påverkade vilken typ av magnet jag blev och vad mitt fokus gav möjlighet till! Så tur – eller otur? Det är många gånger en fokusfråga! Välj ditt fokus på guldvåg!

Med värme

 

Om Lili Öst

Lili Öst - CHANGEMAKER Coach, föreläsare, workshopsledare, författare, bloggare och podcaster. Artist i botten med ett förflutet bl a i sånggrupperna Family Four och Avec. Den senare återuppstår då och då för enstaka gig. Firar 40 år på scen som artist 2023 och 20 år som föreläsare. Författare bl a till böckerna Jag blir vad jag tänker och SÅ KLART-Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team. Drev podden Attraktionslagen 2.0 mellan 2018-2022 som resulterade i 200 avsnitt som du hittar där du hittar poddar. Korad till en av Sveriges TOPP 100 föreläsare 2019, 2020, 2021 och 2022
Det här inlägget postades i Attraktionslagen, Personlig utveckling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *