Förändring v/s transformation

Tänk vad en sommar går fort! Min sommar sa POFF så var den över, men vilken HÄRLIG sommar! Varit iväg i Spanien och startat upp skrivandet av nästa bok som vänder sig till chefer, ledare och team. Ser fram emot att fortsätta jobba med den under hösten.

Sedan nio härliga slappa, helt lediga dagar hos en kär väninna i Puerto Banùs/Marbella. Sol, bad, kylt vin, god mat, skratt, sena kvällar och mornar och goda samtal. Underbart! Nu är jag tillbaka i verkligheten igen, även om den verkligheten som jag är van vid sedan en alltför lång tid, nu ska genomgå en transformation. Jag ska genomgå en transformation! Vad står då förändring för v/s transformation?

Jag är en typisk uppstartare men inte en klockren förvaltare

Väldigt bra på att driva processer, men behöver ständigt ÖVA på förvaltning! Under pandemin med dess ganska tuffa uppförsbackar, blev mitt fokus och all min kraft ställd på de akuta processer som snurrade runt mig själv vilket gjorde att jag tappade fokus på förvaltningen av de goda vanor som ger de resultat jag vill ha. (Egentligen hade det börjat redan innan) men jag tappade liksom kraften att ta tag i kilona som hade adderats och fortsatte att adderas.

Att vara en kraftfull uppstartare är en styrka jag har. Men att även vara en klockren förvaltare KRÄVS inom vissa området av livet. Som t ex gällande hälsan. Den har faktiskt alltid slirat emellanåt. För även om jag skapat en förändring gällande hälsan många gånger – har jag aldrig lyckats skapa en transformation.

Jag började affirmera

Jag kände i början av sommaren att jag hade kommit till vägs ände och behövde hjälp att ta mig an min viktnedgång. Men inte bara driva en viktprocess (som jag tidigare framgångsrikt gjort ett flertal gånger i mitt liv) utan att få hjälp med en process som över tid hjälper mig att bygga nya vanor (så jag äntligen kan lära mig att behålla min önskade vikt och skapa min transformation) så jag började affirmera/be om hjälp av universum att få till mig den hjälpen.

Attraktionslagen som följeslagare

Eftersom jag tar med attraktionslagen i mitt sätt att leva och tänka, blev jag inte förvånad utan bara glad och tacksam, när jag ett par veckor senare blev kontaktad av en kvinna som arbetar med Eva Bülow som jag lärde känna när vi gick samma utbildning för några år sedan. Hon berättade att de arbetade om en av Evas böcker om Bülow metoden som är en renings/viktnedgångsmetod och behövde en manlig och en kvinnlig referens som ville göra metoden under daglig ledning av Eva.

Jacqueline som Evas medarbetare heter, berättade att de hade pratat om attraktionslagen och Jacqueline hade berättat för Eva att hon lyssnat på en av mina föreläsningar för många år sedan och undrade om Eva visste vem jag var. Eva berättade att vi kände varandra och de var överens om att kontakta mig och fråga om jag skulle vara intresserad av att genomgå metoden. ÄLSKAR när universum lyssnar!

Så den 1/8 gick jag på FAS 1 av Bülow-metoden i 40 dagar, som sedan följs av FAS 2 i sex veckor efter det. En bra timing att köra igång efter sommarens härliga (dagliga) mat och dryckeskalas. Blir du nyfiken på metoden kan du läsa om den HÄR

Att skapa en förändring som blir en transformation

All förändring som ska kunna bli bestående, oavsett om det handlar om viktnedgång, att hantera sin ekonomi på ett annat sätt, att uppgradera sin självkänsla. Sluta röka eller något annat stimuli. Att jobba in ett förändrat arbetssätt, eller förändra kommunikationen och kulturen i en organisation, kräver att man

1) gör det över tid.

2) blir medveten om vad som ligger bakom beteendet man vill förändra.

3) ger fokus till/gör möjlighet för det nya önskade beteendet

Förändring v/s transformation

En kollega till mig gav mig en så bra och talande metafor gällande förändring v/s transformation. Hon sa;

Förändring är som ett glas vatten. Ställer du in det i frysen förändras det till is. Men när du tar ut det i rumstemperatur igen, så återgår det till att vara vatten. Förändring är med andra ord svår att få beständig.

Transformation däremot är som en fjäril. Först är den en puppa och sedan utvecklas den till en fjäril. Den har genomgått en transformation. Den kommer aldrig en kunna gå tillbaka in i skalet den låg i som puppa, än mindre gå tillbaka till sitt puppstadie, för den har transformerats – för alltid!

Vi behöver med andra ord tänka om gällande alla förändringsprocesser, både på jobbet såväl som i livet och ställa oss frågan; VAD KRÄVS för att skapa en transformation?

Min vision är att Eva kan inspirera mig att transformeras

Att hon genom våra dagliga samtal och recept kan hjälpa mig att lägga en bra grund för ett förvaltande beteende av det som borde vara det allra viktigaste i mitt liv. Min hälsa!

Min inre hälsa är det inget fel på. Jag har ett gott självförtroende, god självbild, inget negativt självprat och jag är oftast snäll mot mig själv. (Förutom gällande hälsan) men nu ska jag se till att bli snäll mot mig själv även gällande hälsan och göra det till en vana! Jag har 40 dagar att öva på, innan denna fas ska övergå till FAS 2 och integreras med mitt liv.

Har DU något som DU skulle vilja transformera nu i höst? Jag ser i alla fall fram emot en starkare, sundare och slankare kropp och ett transformerat beteende! Kanske jag tar tag i flera surdegar av bara farten?!

Med värme

Om Lili Öst

Lili Öst - CHANGEMAKER Coach, föreläsare, workshopsledare, författare, bloggare och podcaster. Artist i botten med ett förflutet bl a i sånggrupperna Family Four och Avec. Den senare återuppstår då och då för enstaka gig. Firar 40 år på scen som artist 2023 och 20 år som föreläsare. Författare bl a till böckerna Jag blir vad jag tänker och SÅ KLART-Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team. Drev podden Attraktionslagen 2.0 mellan 2018-2022 som resulterade i 200 avsnitt som du hittar där du hittar poddar. Korad till en av Sveriges TOPP 100 föreläsare 2019, 2020, 2021 och 2022
Det här inlägget postades i Attraktionslagen, Personlig utveckling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *