Planera arbetsdagen bättre och vinn din dag

Använd Eisenhower matrisen att planera arbetsdagen bättre och vinn din dag

Hur är det med dig? Planerar du din dag? Skriver du att göra listor eller förlitar du dig på att du ska komma ihåg allt du behöver göra? Och i vilken prioritetsordning, för att få det viktigaste gjort först?

Kan du planera arbetsdagen bättre?

Om du är som de allra flesta kan du nog svara ja om du verkligen tittar på hur dina dagar brukar se ut. Det finns SÅ många sätt att hamna i re-aktion på allt som brinner här och där. I den dagliga mailskörden och alla åtgärder som följer med den. I alla som vill ha hjälp med något. Och om du arbetar som chef, alla som kommer med sina saker som är AKUTA för dem. Som de behöver hjälp med NU, NU, NU för att de ska kunna komma vidare med det som de håller på med.

En hel dag kan gå åt att vara i re-aktion på vad alla andra behöver, medan du själv hamnar hopplöst efter dina egna uppgifter och därför blir sittande långt in på småtimmarna för att hinna ikapp ditt eget arbete. Känns det igen? Så hur kan du vinna din dag?

Eisenhower matrisen

Denna matris är ett otroligt hjälpsamt verktyg att använda för att strukturera upp det mesta av ditt arbete och framförallt ger den dig hjälp att medvetandegöra och sortera vad som är:

  • BRÅTTOM OCH VIKTIGT
  • VIKTIGT MEN INTE BRÅTTOM
  • BRÅTTOM MEN INTE VIKTIGT
  • INTE BRÅTTOM, INTE VIKTIGT

Vill du ha ett verktyg som kan hjälpa dig att ta kontroll över dina dagar? Ladda ned matrisen HÄR

Att starta sin dag på ett högfrekvent sätt

Tillhör du gruppen som kliver upp och direkt sätter på nyheterna? Är du medveten om att det sätter an energin till din dag? Utan att reflektera, släpper du in negativ energi, rädsla, katastrofer, utmaningar och världsproblem in i ditt medvetande, innan du än själv rustat dig för dagen. Får detta en konsekvens? Absolut!

Vad menar jag då med min överskrift? Att starta dagen på ett högfrekvent sätt? Jo, vi lever i ett vibrationellt universum och alla våra tankar och känslor ligger på olika frekvenser och sänder. Precis som P1 och P4. Negativ fokusering är lågfrekvent och positiv är högfrekvent. (Ladda gärna ned gratis PDF:en Attraktionslagen, teamet, företaget och kris för att få en djupare förståelse av vad jag pratar om. Du hittar den HÄR)

Genom att börja dagen innan du satt an HUR du vill att din dag ska vara/kännas, med att ladda dig själv med katastrof rapportering (Det är dessvärre det som nyheterna har fokus på) laddar du dig själv med en låg negativ frekvens innan DU säkrat upp vilken frekvens du själv vill sända och verka på.

Vad accelererar höga v/s låga frekvenser?

Du kanske inte heller är medveten om att det är viktigt att du inte känslomässigt går in i alla negativa nyheter (även om du är en stor empat) utan gör ett aktivt val att endast processa dem med huvudet. Varför?  Jo, för att när du tar in alla hemskheter, problem och utmaningar i ditt hjärta, sänker det din frekvens, skapar oro och osäkerhet, vilket gör dig ännu mer lågfrekvent. Och på låga frekvenser ligger problem, hinder, krångel, negativa situationer, personer mm.

Medan våra önskade resultat, härliga möten, framgång etc är högfrekventa. Vilket betyder att du attraherar inte in allt det som ligger och vibrerar på en hög positiv frekvens, genom att ladda dig själv med negativ information.

Vad händer med hjärnan vid negativ fokusering, oro, rädsla och frustration?

Vi får tunnelseende och blir mindre lösningsorienterade. Har ställt in hjärnan på att se världen genom ett negativt filter, vilket betyder att vi blir mer problemfokuserade, i stället för lösningsorienterade. Vi letar lättare fel än rätt. Lägger märke till fler negativa saker och färre positiva och blir dessutom mindre smarta, eftersom att vi hindrar vårt tankesegel från att vecklas ut och vara tillgängligt i sin fulla prakt. Detta påverkar självklart också vår förmåga att planera arbetsdagen bättre.

Så hur kan din dag se ut utan att vara medveten om det jag pratar om?

Du startar din dag med lågfrekventa katarstofnyheter som med stor sannolikhet skapar någon typ av oro eller frustration. Detta påverkar med stor sannolikhet din känsla i magen, som mycket troligt kan påverka hur du förhåller dig till den/de du möter det första du gör.

Är du kanske dessutom en person som (väljer) att vakna med dåligt morgonhumör, så  kanske du var lågfrekvent redan innan du slog på tv:n/radion.

På jobbet möter du en kollega som vill ha din hjälp asap. Väl vid ditt skrivbord startar du datorn och går igenom mailen och DÄR är det lätt att förlora kontrollen över hela din dag, om du inte har en plan som dessutom är prioriteringsordnad.

Kanske arbetar du som chef och är kanske även i driften. Här finns en stor risk att du inte hinner med avgörande viktiga saker för att dina medarbetare och/eller bränder slukar din tid.

Kanske är du så pressad att du känner att det är bättre, enklare och snabbare att göra saker själv istället för att delegera, så du fyller din dag med att prioritera saker som du egentligen borde ha delegerat, för att ha en chans att hinna med DINA viktiga saker!

Känner du igen dig i det jag beskriver?

Då har du ett ypperligt tillfälle att starta upp något nytt denna höst. Laddar du ned både matrisen och PDF:en om attraktionslagen och ditt fokus och använder dem, kan jag nästan lova dig att du kommer kunna skapa några viktiga positiva förändringar både i ditt liv, din vardag såväl som i ditt sätt att se dig själv och världen. Lycka till med att sätta an en framgångsrik höst! Själv har jag satt upp matrisen på kontoret och ska se till att öva hårt på att sätta den i min ryggrad! Planera arbetsdagen bättre du med och vinn din dag!

Med värme

Om Lili Öst

Lili Öst - CHANGEMAKER Coach, föreläsare, workshopsledare, författare, bloggare och podcaster. Artist i botten med ett förflutet bl a i sånggrupperna Family Four och Avec. Den senare återuppstår då och då för enstaka gig. Firar 40 år på scen som artist 2023 och 20 år som föreläsare. Författare bl a till böckerna Jag blir vad jag tänker och SÅ KLART-Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team. Drev podden Attraktionslagen 2.0 mellan 2018-2022 som resulterade i 200 avsnitt som du hittar där du hittar poddar. Korad till en av Sveriges TOPP 100 föreläsare 2019, 2020, 2021 och 2022
Det här inlägget postades i Attraktionslagen, Blandat, Företagare, Personlig utveckling, Team & Ledare. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *