Vilken typ av energi sår du?

Den frågan är klart värd att tänka vidare kring! Att utveckla. För att den verkligen ska få fäste och få dig att reflektera över din egen del i skapandet av resultaten i ditt liv. Vilken typ av energi sår du omkring dig? Vet du det? Här nedan kommer ett helt frågebatteri med frågor som du förmodligen aldrig ställt dig.

I veckans blogg utmanar jag dig att ta dig en riktig funderare över dig själv, vad du sår och hur du tror andra människor uppfattar dig. Lycka till med reflektionsarbetet och kom ihåg, ju ärligare du vågar vara med dig själv, – desto viktigare insikter kommer frågorna ge.

Frågor för ökad självinsikt

 • Hur du tror att du blir uppfattad oftast?
 • Vad tror du att folk skulle säga om dig om de fick frågan?
 • Är det lika för alla, eller tror du att några skulle ha mer positiva saker än andra att säga om dig?
 • Varför tror du att det är olika – om det är det? Vad ligger till grund för det?
 • Är det okej att det är olika? Om ja – varför? Om nej, hur kan DU aktivt göra något för att minska skillnaden?
 • Vilka av dessa förhållanden sår något positivt i ditt liv – vilka sår negativt?
 • Kan du se ett samband?

Är du nominerad?

 • Om det fanns ett pris för den bästa plusenergi – glädjespridare – artig – hjälpsam – lyhörd – vänlig – empatisk och trevlighets – givaren. Hur ofta skulle du bli nominerad dagligen?

Har du koll på ditt bemötande?

 • Hur bemöter du människor runt omkring dig? Inte bara de du känner, utan även de du inte känner, men som du förmodligen mer eller mindre dagligen stöter på ändå, som t ex kassörskan/kassören på affären, t-bane vakten, busschauffören, grannar du inte känner, folk i samma kö som du, i samma hiss som du. Som du möter i porten, på gatan, bilen som stannar när du går över gatan etc.
 • Möter du dem korrekt men neutralt. Ointresserat, tar ingen notis om dem. Ser ingen anledning till att ge dem varken ett leende eller att möta deras blick – eller
 • Söker du deras blick och ger dem ett leende. Ger en trevlig, intresserad kommentar, eller ger dem ett leende – Hej eller kanske ett leende – Tack.

Vad sår du?

 • Hur känns det när du väljer att ge god energi – kontra neutral eller negativ energi? Tror du att det skapar någon skillnad i vilken kvalitet du får på ditt liv?
 • Vad du sår du för energi i din omgivning – och i förlängningen – i världen…
 • Hur svarar du i telefon när dina vänner ringer – hur svarar du när din mamma, partner, kollegor, kunder eller barn ringer?
 • Är det skillnad på tonen i rösten? På intresset i rösten? Vad tror du att den personen som möter ditt ointresse känner inom sig – när och om de möter det? Får du dem att känna sig viktiga i ditt liv tror du?
 • Vilken typ av känslor sår du oftast i dina relationer? Har du funderat på det?
 • Hur hälsar du på din familj när du kommer hem, eller hem till dem? Glatt, trevligt, intresserat, eller neutralt, ointresserat, oengagerat?
 • Hur bemöter du dina kunder, arbets- eller studiekamrater? Hur många gånger om dagen tror du med dessa frågor ställda – att du skulle bli nominerad till priset jag nämnde innan? Gillar du svaret?
 • Var ligger ditt största tanke- och känslofokus oftast? Är det på bristerna, det du inte vill ha, det som inte fungerar och det du inte tycker om i ditt liv, – eller är det på allt det som redan finns i ditt liv som gör dig tacksam, glad, nöjd och lycklig?

Att sprida god energi omkring sig kostar inget – men får alltid positiva resultat!

Att hamna i låst läge

Har man hamnat i “låst läge” är det inte så lätt att ha fokus på de saker som fungerar i livet, utan man kämpar med sina frustrerade känslor och översköljs av tankarna som rör det som inte fungerar – vilket oundvikligen också håller en kvar i det låsta läget. Ur det tanke- och känslofokuset, skapar vi inget vi vill ha, – bara mer av det som vi försöker undkomma. Jag säger inte att det är lätt att bryta ett låst läge – men det går! Vi måste bara TRO det innan vi SER det!

Om man tittar på hur attraktionslagen fungerar – att lika attraherar lika, vad är det du planterar i ditt liv varje dag som blir det du blir en magnet för att dra till dig mer av? Har du fokus på det som du inte vill ha, som inte leder dig dit du vill gå, som krånglar och irriterar dig – eller fokuserar du så att du är en ständig magnet för att dra till dig positiva personer och situationer, framgång och härliga upplevelser?

En av de saker som känns väldigt positiva i mitt liv just nu är, att jag nu i augusti blev utnämnd till en av Sveriges TOPP100 föreläsare för femte året i rad! SÅ glad och stolt! Den utmärkelsen har föregåtts av oändligt många medvetna val och väldigt hårt arbete. Eftersom jag har en vision av vad jag vill skapa i världen, är just medvetet tänkande en avgörande parameter. Och utmärkelsen är definitivt en indikator på vilken energi jag sänder runt mig!

SKAPAR du medvetet det du vill se i ditt liv? Eller är du upptagen med att hantera det som ”bara blivit” som konsekvens av ditt fokus? Frågan – Vilken typ av energi sår du, är så mycket viktigare än de flesta tror! Tar du den såväl som frågorna ovan på allvar, kan du hjälpa dig själv att höja din livskvalitet betänkligt! Är du redo?

Med värme

Om Lili Öst

Lili Öst - CHANGEMAKER Coach, föreläsare, workshopsledare, författare, bloggare och podcaster. Artist i botten med ett förflutet bl a i sånggrupperna Family Four och Avec. Den senare återuppstår då och då för enstaka gig. Firar 40 år på scen som artist 2023 och 20 år som föreläsare. Författare bl a till böckerna Jag blir vad jag tänker och SÅ KLART-Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team. Drev podden Attraktionslagen 2.0 mellan 2018-2022 som resulterade i 200 avsnitt som du hittar där du hittar poddar. Korad till en av Sveriges TOPP 100 föreläsare 2019, 2020, 2021 och 2022
Det här inlägget postades i Personlig utveckling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *