Ditt förhållande till din tid och dina måsten

Många slösar bort sin dyrbara tid i tron om att det finns en massa tid att gödsla med! Proppar dagarna med måsten. Både påhittade och reella. Tänker inte på att dagarna som går är det som är vårt liv!

Utan att reflektera lägger många människor därtill en stor del av sin tid på att vara sura, irriterade, missunnsamma, problemsökande, ältande allt det de inte gillar och inte vill ha, fokuserade på brist och elände och lägger en klart mindre del på att njuta av livet i stort som i smått, – här och nu. Hur är det med dig? Har du någonsin reflekterat över ditt förhållande till din tid och dina måsten?

Tänk om du bara hade idag kvar, – skulle det inte vara otroligt korkat att lägga dessa dyrbara timmar på påhittade måsten eller något som får dig att må dåligt, istället för att göra plats för livslust och fokusera på allt det som redan finns i ditt liv som får dig att må bra! Oavsett hur litet det än är.

Vill inspirera dig att reflektera

Med den här upptakten vill jag mana dig att tänka lite djupare på vad du har för förhållande till dina måsten. Ofta följs måsten med känslan av att man hellre skulle vilja slippa! En känsla av åååh va jobbigt, men jag mååååste göra det. Man gör sina måsten för att man måste, och har ofta då just den känslan i magen när man både tänker på det – och gör det som krävs.

Du som satt dig in i hur attraktionslagen funkar kan förstå att den känslan i magen – INTE gagnar dig! (Vill du förstå hur Attraktionslagen fungerar, ladda ned Attraktionslagen, teamet, företaget och kris HÄR, och/eller läs mina böcker som du hittar i spalten till höger)

Två enkla frågor med stor kraft

  • Vad skulle hända om du istället började fokusera på det önskade resultatet som kommer när du utfört det som behöver göras? Istället för att fokusera på att det är ett måste som du inte kommer undan?
  • Tänker igenom syftet med varför du har skapat detta måste.

Att byta glasögon ändrar både vyn och förutsättningarna

Många gånger skapar vi våra egna måsten. Vad är det du vill skapa? Finns det något annat sätt att göra det på som du inte provat ännu, som kanske känns bättre i magen? Eller kanske är det så att du kan skapa en bättre känsla i magen om du börjar se på det på ett annat sätt?!

Kraften i att skriva ned

  • Skriver du ned dina måsten?
  • Ger du dig själv stöd och påminnelser att komma ihåg alla dina måsten, eller försöker du ha dem i ditt huvud hela tiden.

Att skriva upp och ge påminnelse är två bra sätt att minska stressen, för det blir lätt en stress om vi försöker ha allt i huvudet. Dessutom använder du värdefullt hjärnspace till att agera anslagstavla, istället för att använda hjärnan till att vara kreativ!

När du skriver att göra listor, kategoriserar du dem då, eller skriver du ned allt huller om buller? Ett bra tips är att göra olika kategorier, t ex:

Jobb, Familj/barn, Hemmet, Dig själv

Om du dessutom använder dig av Eisenhower matrisen som du kunde ladda ned i förr förra veckans blogg, kommer du till ännu större klarhet.

Märker du t ex att det inte finns tid till dig, är det en klar indikation på att det är för många måsten i de övriga kategorierna. Det ger ett perfekt tillfälle att se över syftet med alla de måsten som ligger där. Kan de effektiviseras? Läggas ut på någon annan/få hjälp eller kanske t o m strykas, när du inser att syftet med ditt måste inte gagnar dig/inte är så viktigt.

Rensa bort känslan av tvång

Alla våra måsten som skapar en usel känsla i magen, ligger som grund till att vi lever dag ut och dag in i frustration och irritation, istället för i glädje och harmoni. Jag tänker att livet är för kort för att levas med fel inställning!

Det är bara DU som kan välja hur du vill ta dig an dina dagar, dina utmaningar, dina möjligheter, dina relationer, ditt jobb och dina måsten. Om du tänker på att attraktionslagen fungerar så att lika – attraherar lika, vad är det du vill så och sedan skörda? Vad är det du vill dra till dig mer av?

I all sin komplexitet är det egentligen en väldigt enkel fråga. Men det är en fråga som kräver att du gör ett aktivt val, – och sen agerar på det. Jag vill inspirera dig att fundera vidare över ditt förhållande till din tid och dina måsten. Gagnar det dig, eller har du mycket att vinna på att påbörja en förändring?

Med värme

 

Om Lili Öst

Lili Öst - CHANGEMAKER Coach, föreläsare, workshopsledare, författare, bloggare och podcaster. Artist i botten med ett förflutet bl a i sånggrupperna Family Four och Avec. Den senare återuppstår då och då för enstaka gig. Firar 40 år på scen som artist 2023 och 20 år som föreläsare. Författare bl a till böckerna Jag blir vad jag tänker och SÅ KLART-Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team. Drev podden Attraktionslagen 2.0 mellan 2018-2022 som resulterade i 200 avsnitt som du hittar där du hittar poddar. Korad till en av Sveriges TOPP 100 föreläsare 2019, 2020, 2021 och 2022
Det här inlägget postades i Attraktionslagen, Blandat, Personlig utveckling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *