Har du hamnat i en återvändsgränd?

GÖR du något aktivt, medvetet, för att få den kvalitén på livet som du vill ha? Eller väntar du på att det ska hända dig?

En bra och för några kanske lite jobbig och/eller provocerande fråga. Många lever livet på ett sätt, som om de inte hade några andra val. Men oavsett var man befinner sig, så kan man alltid göra små förändringar som med tiden ofta leder till stora resultat.

Livet kan absolut se ut och kännas som en dead end street – återvändsgränd!

Tycker det låter mer passande på engelska:-) För det låter precis så där illa som det kan kännas i livet ibland… Och med samma synsätt, samma referenser, tankar, känslor och samma inpräntade “sanningar” – så kan det faktiskt bli en dead end street. För genom att tänka – känna – uppfatta – fokusera – förhålla sig och göra på samma sätt som gett det livet man nu lever, skapar man bara samma igen och igen och igen… Attraktionslagen fungerar lika – attraherar – lika! Och vill man ha något annat än det man just nu upplever i sitt liv, behöver man byta strategi!

Det är därför det är så oerhört viktigt med personlig utveckling. 

Medveten personlig utveckling! Så man förstår avgörande viktiga saker på ett annat, mer gynnsamt sätt. Man lär sig något nytt om sig själv och det mänskliga psyket. Man får hjälp att lägga livspusslets alla olika delar. Framförallt så växer man som människa och blir bättre och bättre på att sortera i sitt liv. Bättre på att ha fokus på det man vill bjuda in och inte det man har jämt sjå med att hantera…

Jag älskar metaforer, för de ger ofta klarhet.

Här kommer en om personlig utveckling som jag här likställer med att lära sig engelska: ”Självklart kan man lära sig engelska genom att titta på engelska program på tv och snappa upp ett ord här och där, som man till slut kan få ihop till meningar och sammanhang. Men kvalitén på den engelska man lär sig, grammatiken och hur fort och mycket man lär sig ökas dramatiskt om man tar en kurs i engelska! Om man pluggar av intresse och i syfte att lära sig att bemästra språket, får man ett helt annat djup och en helt annan relation och kunskap om det. Vilket gör att man då också kan föra en klart mer omfattande dialog med en helt annan förståelse.”

Ser man personligt insiktsarbete på det sättet, blir det klart mer synligt att man får en enormt mycket större effekt och kraft i att göra ett medvetet arbete – än att man tycker att man lär sig tillräckligt bara genom att leva och uppleva.

Många tycker att det räcker med att utvecklas i sin yrkesroll. Eller att utveckla och förbättra sin kropp genom träning. Inte lika många tänker på vikten att utvecklas som människa. Men detta vill jag verkligen slå ett slag för, för när man medvetet utvecklar sig själv, höjer man både sitt eget mående såväl som sin livskvalité.

Sätt att boosta dig själv på

Det finns många härliga sätt att boosta sig själv, självinsikten och självbilden på och några är genom att gå på inspirerande föreläsningar, lyssna på talböcker i intressanta ämnen som får oss att växa, Youtube och Tedtalks, läsa böcker om personlig utveckling och självklart skaffa sig en coach. Det är ju inte bara när man känner att man hamnat i en återvändsgränd som man ska ta tag i sin personutveckling, utan ju mer vi har ett löpande personutvecklingsarbete, desto bättre blir livet i stort!

Själv gör jag allt och lite till eftersom jag brinner för mitt ämne som just ÄR utveckling. För varje intervju eller föreläsning du lyssnar på, eller bok du läser och lär dig något nytt om dig själv och hur du fungerar – ju lättare kommer du ha att lägga DITT livspussel! Om du skriver personlig utveckling/personal development på youtube, kommer du få hur mycket intressant som helst att lyssna på.

Några tips

Självklart mina egna böcker; Jag blir vad jag tänker och SÅ KLART! Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team. Sedan fantastiska Jack Canfield, Bob Proctor, Wayne W Dyer, Louise Hay, Harv T Ecker, Joe Dispenza, Tony Robbins, Ester Hicks (Attraktionslagen), Simon Sinek m fl

Jag vill sluta lite som jag började eftersom det är så avgörande viktigt: Är livet precis så spännande, rikt och givande som du hoppats att det skulle vara just vid den här punkten du är nu i livet? Om inte, – vad GÖR du aktivt, medvetet, för att få den kvalitén på livet som du vill ha? Eller, –  väntar du på att det ska hända dig? Viktiga frågor att fundera över!

Med värme

Om Lili Öst

Lili Öst - CHANGEMAKER Coach, föreläsare, workshopsledare, författare, bloggare och podcaster. Artist i botten med ett förflutet bl a i sånggrupperna Family Four och Avec. Den senare återuppstår då och då för enstaka gig. Firar 40 år på scen som artist 2023 och 20 år som föreläsare. Författare bl a till böckerna Jag blir vad jag tänker och SÅ KLART-Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team. Drev podden Attraktionslagen 2.0 mellan 2018-2022 som resulterade i 200 avsnitt som du hittar där du hittar poddar. Korad till en av Sveriges TOPP 100 föreläsare 2019, 2020, 2021 och 2022
Det här inlägget postades i Attraktionslagen, Blandat, Personlig utveckling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *