Låt inte rädsla, ilska, oro, krig och våld äga dina tankar

Den här veckan är bloggen mer som ett upprop, med en oerhört viktig överskrift –  Låt inte rädsla, ilska, oro, krig och våld äga dina tankar! Det är faktiskt bland det viktigaste att förstå och tillämpa när världen ser ut som den gör! Att förstå att vårt mesta fokus ger en påverkan i den större bilden!

Fjärilseffekten

Du kanske har hört talas om fjärils effekten? Att en fjärils vingslag i Amazonas, kan skapa en orkan i texas! Ett uttryck som den amerikanska meteorologen Edward Lorentz använde på 70-talet för att förklara att små orsaker kan få extremt stora verkningar på väderförhållanden. Jag vill använda det i den här kontexten, – att vi alla kan genom att gå ihop med ett enat fokus som leder oss i en mer positiv riktning – kan skapa stor påverkan på världsläget. Men det kräver m-e-d-v-e-t-e-n-h-e-t

Världsläget just nu

Inflation, lågkonjunktur, skenande räntor, svindyr mat. Både ett pågående krig nästgårds och nu även ett rykande färskt. Förhöjd terrorvarning i Sverige. Gängkrig där man skjuter och smäller bomber dagligen och där fler och fler faller offer som inte ens har med deras konflikter att göra! Det ÄR lätt att känna oro och rädsla, men det är även oerhört viktigt att förstå att vi alla har ett ansvar i vad vi sprider omkring OSS.

Vi behöver bli medvetna om vilken frekvens vi är aktiva på

Du som har följt mig ett tag vet att jag hela tiden blandar in attraktionslagen när jag tittar på det som ÄR, då jag genom att göra det får en mycket större och mer omfattande bild av det jag tittar på. Vi är inte på något sett solitära enheter som går omkring på jorden, utan vi är alla sammankopplade.

Dessutom är vi som allt annat i universum – vibrerande energi när man tittar på oss i hög upplösning. Detta betyder också att vi lätt plockar upp och blir påverkade av det generella fokus som är starkast och mest aktivt. Både där vi befinner oss geografiskt, men även på global nivå. Man kan säga att universum är byggt i olika frekvenslager där allt vibrerar på olika frekvenser. Positivt fokus och negativt fokus vibrerar inte på samma frekvens, precis som att P1 och P4 inte heller gör det, vilket enkelt betyder att du inte kan höra P1 om du rattar in den frekvens (MHz) som P4 sänder på. Och du kan inte skapa positiva resultat genom ett negativt fokus. Vad som händer är, att om DU fokuserar på ett sätt som skapar ett negativt lågfrekvent fokus – blir du en magnet för att dra till dig det som matchar din frekvens!

Det kollektiva medvetandet

Forskning visar att förutom vårt individuella medvetande, finns det även ett kollektivt medvetande. Ett osynligt fält som omger planeten där all samlad kunskap är tillgänglig. Ett fält som kopplar oss alla samman. Som typ ett universalt Google. Inte bara vår kunskap är del av detta fält utan även alla våra tankar och intentioner. Om man tittar på allt fruktansvärt som händer idag världen över kan man konstatera att det kollektiva medvetandet extremladdas globalt med rädsla, hat, våld, skräck, oro, makt, psykopati, känslokyla, vanmakt, otrygghet, panik, misstro, själviskhet, misstänksamhet mm. Alla dessa känslor ligger och sänder på en låg negativ frekvens och man kan se att detta avspeglas tydligt i samhället. Så om det kollektiva medvetandet och vad vi laddade in i det skulle förändras – skulle även samhället förändras!

Princeton Universitys experiment om det kollektiva medvetandet

Vid Princeton University bedrev man forskning om det kollektiva medvetandet i 28 år. Små slumpgeneratorer placerades ut på 54 platser i världen bl a i alla nordisk länder och de var medan forskningen pågick uppkopplade mot en server på Princeton. Syftet var att undersöka om de skulle ge utslag under stora händelser som påverkade många människor som t ex stora naturkatastrofer, krig, allmäna katastrofer och/eller där många samlades och hade starka känslor som t ex fotbollsmatcher.

120 tidpunkter som nyårsaftnar, naturkatastrofer, 9-11, Natobombningarna över Jugoslavien 1999 och när John F Kennedy Jr störtade samma år gav märkbara utslag. Framförallt 9-11 som av de mest markanta utslagen någonsin.

Sedan det här experimentet gjordes visar forskningen ännu tydligare att det finns ett globalt händelsefält som vi alla har del i via våra tankar och det här behöver vi alla förstå, för att det finns en oerhörd vilande god kraft som vi är i starkt behov av nu!

Vad kan du och jag göra för att skapa ett skifte i energibalansen?

Om fler och fler tar ansvar för sina tankar och känslor och den energi vi sänder ut runt oss. Att vi medvetet fokuserar på det vi vill se och bjuda in istället för allt det som skrämmer oss och som vi inte vill ha. Att vi inte fastnar i att älta all skit som händer utan har mer fokus på att bygga positiva vägar fram, då kan vi skapa en förändring i det kollektiva fokuset. Och ju fler vi är som gör dessa val – desto större påverkan får det.

Vad händer i företagen

Vad händer i företagen om känslor som oro, rädsla, misstro, uppgivenhet och otrygghet får färste i medarbetarna? Ja dessa känslor föder ju ännu fler negativa, lågfrekventa känslor vilket inte bara påverkar energierna, utan även hjärnans funktioner såväl som emotionerna. Vid negativ stress/fokussering blir vi mindre lösningsorienterade, mindre kreativa och innovativa. Vi får mer och mer tunnelseende, blir mindre och mindre empatiska och våra relationer börjar vittra sönder. Vilket i sin tur sprider ännu mer negativa fokusseringar och det är lätt att hamna i en negativ spiral.

Man tar med sig energin mellan jobbet och hemmet

Är det dålig energi på jobbet påverkas man ju självklart och bär med sig den hem till familjen, där den lätt kan fortsätta förökas. Eller så kanske rädslohärden kommer hemifrån och så kommer man med den energin till jobbet och sprider den vidare där. Låt inte rädsla, ilska, oro, krig och våld äga dina tankar! Det är ett aktivt val vi behöver göra.

Vi har allt att vinna på att bli energimedvetna

Jag tänker ofta att tänk om ännu fler människor förstod detta större perspektiv jag arbetar utifrån. Såg sig själva, sitt fokus, sina företag, sina team och familjer på detta mer utzooomade sätt, så skulle världen se SÅ annorlunda ut! Våra liv skulle vara så mycket bättre, mer harmoniska och högfrekventa. Vi skulle ha mindre våld, mindre hat och mindre tappade själar. Färre utbändheter, färre självmord och mindre psykisk ohälsa. Om vi bara förstod att VI själva kan skapa en enorm skillnad både i vårt eget liv såväl som på ett störe plan. Eftersom vi alla är sammankopplade.

Jag vill göra ett aktivt val om vad som ska växa

Jag VET hur stark påverkan jag kan göra både på mitt eget liv såväl som runt mig, så jag vägrar att leva i reaktion på det som highlightas i media. Jag undviker också att älta negativa saker, fastna i att förfasas över världsläget, fastna i rädsla för det som ÄR, eller det som det finns en stor brist av. Jag kan och vill göra ett aktivt val om vad det är som JAG lägger in i det kollektiva medvetandet, vad jag laddar mig själv med och vad JAG sår runt mig varje dag till alla som kommer min väg.

Dagliga små saker som kopplar oss samman på ett positivt sätt

Mer än någonsin väljer jag att visa värme, medmänsklighet, omtänksamhet till människor jag möter i min vardag. Det kan t ex vara busschaffören jag åkte med härom dagen, där jag noterade att han väntade in en äldre man som klev ombord så han hann sätta sig innan busschaffören körde iväg. Jag kunde absolut ha struntat i det, för det hade ju inte med mig att göra (kanske någon känner)  men valde att gå fram när jag skulle stiga av och säga till honom att jag såg vad han gjorde och att omtanken som han visade den gamle mannen gjorde mig så glad.

JAG visade honom att HANS omtanke var viktig! Och min omtanke om busschaffören var lika viktig, för jag fick en person som i sitt jobb är oerhört osynlig för många varje dag, att känna sig sedd och tänkt på.

Eller alla de personer som ler tillbaka mot mig när de stannar med bilen vid övergångsstället för att jag ler, vinkar tack med handen och skyndar mig över. Där vi båda kan bidra till att båda känner sig sedda och uppskattade.

De människor jag möter på mina powerwalks som jag ger ett leende i samförstånd för att vi båda valt att värna om vår hälsa.

Att möta kassörskan/kassören med värme, vänlighet och härlig energi – istället för att vara helt likgiltig/nollställd och sprida nollenergi eller ännu värre – negativ energi. När önskade du ett kassabiträde en underbar dag senast? Eller tackade för ett trevligt bemötande?

Stora förändringar skapas av många små positiva saker som repeteras konstant

Så hur kan DU skapa en positiv skillnad i vad du bidrar med till det kollektiva medvetndet? Och vad behöver du för stöd/vad behöver du förändra för att skapa positiva ringar runt dig, samtiden till TROTS. Detta är en viktig fråga som vi ALLA behöver ta på allvar nu! Låt inte rädsla, ilska, oro, krig och våld äga dina tankar! All förändring i världen börjar med – OSS själva! Med VÅRT fokus!

Med värme

 

 

 

Om Lili Öst

Lili Öst - CHANGEMAKER Coach, föreläsare, workshopsledare, författare, bloggare och podcaster. Artist i botten med ett förflutet bl a i sånggrupperna Family Four och Avec. Den senare återuppstår då och då för enstaka gig. Firar 40 år på scen som artist 2023 och 20 år som föreläsare. Författare bl a till böckerna Jag blir vad jag tänker och SÅ KLART-Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team. Drev podden Attraktionslagen 2.0 mellan 2018-2022 som resulterade i 200 avsnitt som du hittar där du hittar poddar. Korad till en av Sveriges TOPP 100 föreläsare 2019, 2020, 2021 och 2022
Det här inlägget postades i Attraktionslagen, Blandat, Företagare, Kommunikation, Personlig utveckling, Team & Ledare. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *