Leder jag mig själv i rätt riktning?

Ibland behöver man ställa sig själv frågan; – Leder jag mig själv i rätt riktning? Jobbar jag med det jag helst vill jobba med? Är jag verkligen medskapare av den typ av relation jag egentligen vill leva i? Gör jag de saker som på djupet ger mig glädje och energi tillräckligt ofta? Många glömmer att reflektera över denna typ av frågor. Andra undviker dem för de gör för ont att tänka på, för att man är medveten om att man inte tillåter sig själv att leva det liv man egentligen vill leva.

Mina tavlor med affirmationer

Att sätta upp tavlor med påminnelser är ett bra knep att hålla en viktig fråga levande. Hemma hos mig har jag bl a en tavla i badrummet med en text som lyder;

“Ask yourself if what you´re doing today is getting you closer to where you want to be tomorrow”.

Den här ser jag varje dag, för den är ganska stor och med text jag kan läsa utan glasögon, placerad på en plats där jag omöjligt kan missa den. Jag reflekterar över frågan i princip varje dag i olika kontext. Och har jag gjort val som jag egentligen vet att de leder mig bort från mina mål, gör den mig medveten och påminner mig om att göra val som tar mig tillbaka till min kurs.

Många lever sitt eget liv efter någon annans mall

Dessvärre är det på tok för många som inte lyssnar inåt utan lever sitt liv efter vad andra tycker är “framgångrikt”. Alltför många som inte lever sitt liv autentiskt för att de känner att det inte finns något utrymme för det. För att de sitter fast i “sanningar” som de tror inte går att förändra. Har DU någon sån sanning?

Vågar du reflektera över frågorna?

Leder jag mig själv i rätt riktning?

 • I vilka avseenden har jag lätt att leda mig själv i rätt riktning?
 • I vilka avseenden fortsätter jag att leda mig själv i en riktning som inte känns helt rätt?
 • I de avseenden jag inte känner i mitt hjärta att det är rätt, – vad skulle jag vilja istället?
 • Hur skulle det påverka mitt liv?
 • Och vad skulle kunna vara ett första steg i den riktningen?

Jobbar jag med det jag helst vill jobba med?

 • Tycker jag fortfarande mitt yrkesval är rätt för mig?
 • Känner jag att jag är på rätt företag?
 • Får jag på riktigt använda mina styrkor i min proffession?
 • Känns det jag gör meningsfullt?
 • Känner jag mig uppskattad, sedd och bekräftad?
 • Känner jag inspiration, motivation och glädje i det jag gör?

Är jag verkligen medskapare av den typ av relation jag egentligen vill leva i?

 • Lever jag i en drömrelation?
 • Möter min partner mig på ett sätt som gör att jag känner mig respekterad, älskad, prioriterad och viktig?
 • Har jag och min partner en bra dialog?
 • Känner jag mig förstådd av min partner?
 • Känner jag mig lyssnad på?
 • Känner jag mig sedd?
 • Berättar jag mina önskningar och behov tydligt och på ett konstruktivt sätt, så min partner kan möta mig där jag vill-höver bli mött – eller förväntar jag att hen ska kunna “läsa mellan raderna”?

Gör jag de saker som på djupet ger mig glädje och energi tillräckligt ofta?

Jag frågar ofta mina klienter hur de fyller på sig själva med energi? Vad som gör dem glada? Och på tok för ofta har de svårt att komma på vad det är. Och när de väl gör det, konstaterar de att de ger det till sig själva PÅ TOK för sällan! Så hur är det med dig?

 • Vad gör dig glad? – Hur ofta ser du till att ge det till dig själv?
 • Vad fyller på dig med energi? – Hur frekvent ser du till att du tillämpar det?
 • Vad dränerar dig på energi? Hur ofta låter du det hända?

Aktuell självmedvetenhet är grunden till ett lyckligare liv

Vad menar jag med aktuell självmedvetenhet? Jo vi växer hela tiden genom det vi går igenom, det vi tampas med, det vi behöver lära oss etc, vilket gör att vår självmedvetenhet behöver hållas ajour. Och det gör vi genom självreflekterande övningar. T ex som den jag bjuder på i veckans blogg. Så för att återknyta till överskriften, fråga dig själv; Leder jag mig själv i rätt riktning? Och om du vågar – jobba med frågorna och se vart de leder dig!

Och om du upptäcker att det behöver göras viss justeringar, – skjut inte på det utan börja göra upp en plan redan idag!

Lycka till

Med värme

Om Lili Öst

Lili Öst - CHANGEMAKER Coach, föreläsare, workshopsledare, författare, bloggare och podcaster. Artist i botten med ett förflutet bl a i sånggrupperna Family Four och Avec. Den senare återuppstår då och då för enstaka gig. Firar 40 år på scen som artist 2023 och 20 år som föreläsare. Författare bl a till böckerna Jag blir vad jag tänker och SÅ KLART-Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team. Drev podden Attraktionslagen 2.0 mellan 2018-2022 som resulterade i 200 avsnitt som du hittar där du hittar poddar. Korad till en av Sveriges TOPP 100 föreläsare 2019, 2020, 2021 och 2022
Det här inlägget postades i Personlig utveckling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *