Coaching som ventil

Att ha kontinuerlig coaching som ventil borde vara något som alla borde ha möjlighet till. Och att inte fler företag förstått att ge medarbetarna möjlighet till löpande coaching  faktiskt är ett proaktivt arbete för den organisatoriska hälsan, är ganska anmärkningsvärt.

Utbrändheter och psykisk ohälsa blir dyrt på många sätt

Den psykiska ohälsan har ständigt ökat under många år och det har även utbrändheterna. Depression och ångestsyndrom ligger bakom drygt 40 % av alla sjukskrivningar. Och i de flesta fall söker inte människor hjälp innan det redan har gått för långt.
Innan de nått “Rock bottom”. Detta innebär ofta långtidssjukskrivningar, kunskapstapp, och stora utgifter för företaget. Att jobba pro-aktivt sparar både pengar och människor! Om man skulle fånga dessa människor som mår dåligt av en eller annan anledning – i tid, skulle både företagen och samhället slippa de stora kostnader och utmaningar som kommer med att människor mår dåligt. Och även slippa att andra medarbetare hamnar i farozonen för stress och överbelastning, när de behöver axla uppgifterna från personen som blivit sjukskriven.

Företagshälsan går man till när det redan är för sent

När man redan är på gränsen och det inte fungerar längre, – DÅ kommer man (i bästa fall) iväg till företagshälsan, men då är skadan redan skedd. Dessutom så håller många ut långt förbi sina gränser vilket betyder att skadan blir djupare och vägen tillbaka blir mycket längre.

Med möjlighet till coaching arbetar man pro-aktivt

Att ha en coach knuten till företaget både för chefer och medarbetare gör att man kontinuerligt får möjlighet att ventilera sin frustration, sina rädslor, sin oro, sina livsfunderingar, svåra frågor, relationer, stress mm. Därtill hela tiden har ett bollplank som kan ge verktyg, insikter, hjälper till att titta på saker ur ett annat perspektiv och hur man kan förhålla sig till saker på ett mer gynnsamt sätt. Något som självklart gör att personerna i företaget blir mer balanserade, mår bättre och då även presterar bättre!

Hur mår era medarbetare?

En fråga ledningen på alla företag borde ha örat mot marken och lyssna av.
Självklart behöver ett företag både tjäna pengar och vara framgångsrikt, men hur framgångsrikt är ett företag där människor inte mår bra?

Och hur kostsam blir framgången, om medarbetare blir sjukskrivna för utbrändhet, underlevererar pga att de inte känner sig sedda, bekräftade eller viktiga och/eller söker sig till andra företag?

Den organisatoriska hälsan är en färskvara

Och den bygger på hur medarbetarna mår – just nu. Och på hur väl deras välmående prioriteras i organisationen. Att få möjligheten att få kontinuerlig coaching som ventil, förändrar hur människor mår. Med långt över 3 000 coachingtimmar i ryggen som coach, vet jag vilken effekt coaching får på människors mående.

Prenumerera på coaching – ett vinnande koncept

Ett framgångsrikt sätt att säkerställa att era medarbetare mår bra, får kraftfulla verktyg och ett utvecklat självledarskap är att prenumerera på coaching!
Hur jobbar ni löpande med era medarbetares hälsa?

Small, medium, large

Jag erbjuder tre olika prenumerations storlekar:

  • Small – 10 timmar/månad
  • Medium – 20 timmar/månad
  • Large – 30 timmar/månad

Kontakta mig om ni vill arbeta löpande med er hälsa för att slippa hantera ohälsa!

[email protected]

Med värme

Om Lili Öst

Lili Öst - CHANGEMAKER Coach, föreläsare, workshopsledare, författare, bloggare och podcaster. Artist i botten med ett förflutet bl a i sånggrupperna Family Four och Avec. Den senare återuppstår då och då för enstaka gig. Firar 40 år på scen som artist 2023 och 20 år som föreläsare. Författare bl a till böckerna Jag blir vad jag tänker och SÅ KLART-Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team. Drev podden Attraktionslagen 2.0 mellan 2018-2022 som resulterade i 200 avsnitt som du hittar där du hittar poddar. Korad till en av Sveriges TOPP 100 föreläsare 2019, 2020, 2021 och 2022
Det här inlägget postades i Företagare, Kommunikation, Personlig utveckling, Team & Ledare. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *