Bipolär sjukdom och andlighet

Jag är diagnostiserad med Bipolär typ 1. Läkarna tror att jag varit det sedan barnsben, men jag har inte sökt hjälp förrän förr förra året då jag var i en mycket tung depression. Genom hela mitt liv har jag kunnat känna energier, sett andar och upplevt saker som inte andra kunnat upplevt.  Detta har fått mig att bli väldigt intresserad av min sjukdom då jag känt mig som en öppen portal till en annan dimension hela mitt liv. Jag undrar är vissa psykiska sjukdomar egentligen bara att vi är mer energikänsliga och öppna för det som inte andra kan se?

Bipolär sjukdom är en psykisk sjukdom som ofta förknippas med djupa känslomässiga svängningar och intensivt humör. För många människor kan denna sjukdom vara mycket utmanande att leva med: som den då varit för mig. Jag önskar ibland att jag sökt hjälp tidigare, men jag ville klara det själv och såg det som min andliga väg.  Den kan orsaka allvarliga psykiska störningar och kraftigt begränsa vår förmåga att fungera i vardagen. Trots detta har jag upptäckt, genom min egen erfarenhet, att det även finns en positiv aspekt av denna sjukdom – den har hjälpt mig till ett spirituellt uppvaknande.

Kropp och själ i obalans: Genom mina episoder av mani och depression har jag fått erfara en djupare insikt i sambandet mellan kropp och själ. Under maniska episoder har jag känt mig överväldigad av en obegränsad energi och en känsla av att vara uppkopplad till något större än mig själv. Jag har känt mig totalt upplyst. Jag har fått otroliga nerladdningar som inte min människokropp kan förstå, men som min själ kan förstå på ett djupare plan. Jag har känt mig som om jag hade förmågan att utforska de gränser som normalt begränsar oss människor. Denna extrema sinnesstämning har gett mig en känsla av större mening och syfte i tillvaron.

När depressionen sätter in har jag upplevt en motsatt känsla av total tomhet och förlust av livsglädje. Men även i depressionen så får jag otroliga nerladdningar av saker som inte går att förklara, så jag känner mig upplyst fast genom smärta. Nedstämdheten har varit så överväldigande att jag har tvingats gräva djupt in i mig själv för att hitta någon form av tröst. Det är i dessa mörka stunder som jag har hämtat kraft från min spirituella tro och mina andliga övertygelser. Genom medveten meditation och en fördjupad koppling till mig själv har jag funnit en väg att överleva och till och med växa genom dessa svåra perioder.

Interaktion med det övernaturliga: Bipolär sjukdom kan också framkalla känslor av att vara i kontakt med något övernaturligt eller spirituellt. För mig har det inneburit att jag ibland har haft upplevelser som sträcker sig bortom de traditionella fem sinnena. Genom att omfamna dessa upplevelser har jag kunnat utveckla min egen andliga förståelse och blivit mer medveten om min plats i världen.

Utmaningar och att acceptera sjukdomen: Naturligtvis har min resa med bipolaritet inte varit enkel eller konstant positiv. Att leva med denna sjukdom innebär också utmaningar och svåra perioder. Det har krävts mycket arbete och behandling för att hantera symtomen och minska risken för farliga beteenden. Men i mitt fall har sjukdomen också väckt mig till en djupare förståelse för mig själv och världen runt omkring mig.

Att leva med bipolar sjukdom är en ständig resa och utmaning. Trots dess svårigheter har jag insett att det finns möjligheter för tillväxt och självtillfredsställelse för människor som lider av denna sjukdom. Genom att acceptera min sjukdom och arbeta med den på ett konstruktivt sätt har jag kunnat använda mina maniska och depressiva episoder som verktyg för personlig och andlig utveckling. Min bipolaritet har, paradoxalt nog, spelat en positiv roll i mina spirituella uppvaknanaden.)

Genom alla mina erfarenheter har detta gjort mig till ett mycket skickligt medium och kraftfull healer. Jag har har fått dansa med mörkret och med ljuset.

Är du sugen på att gå andliga och självutvecklande kurser hos mig eller boka en session? Kika in på min hemsida www.lookatt.webnode.se

Manisk period

Depression period

Det här inlägget postades i Personlig utveckling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *