Hur många typer av olika löshår finns det?

Olika typer av löshår

Det finns flera olika typer av löshår som kan användas för att skapa en fylligare och mer varierad frisyr. Nedan följer en kort beskrivning av några av de vanligaste typerna av löshår.

Tejpextensions

Tejpextensions är en populär metod för att fästa löshår i det egna håret. Detta görs genom att små tejpbitar fästs vid löshåret som sedan fästs vid det egna håret. Fördelen med denna metod är att den är relativt skonsam mot det egna håret och ger ett naturligt resultat. Det är också relativt enkelt att sätta i och ta ur tejpextensions.

Sy in löshår

En annan metod för att fästa löshår är att sy in det i det egna håret. Detta görs genom att det egna håret flätas och löshåret sys fast i flätorna. Fördelen med denna metod är att den är skonsam mot det egna håret och ger ett naturligt resultat. Nackdelen är att det kan ta längre tid att sätta i och ta ur löshåret.

Keratinextensions

Keratinextensions är en metod där löshåret fästs vid det egna håret med hjälp av keratin. Keratin är en naturlig substans som finns i både hår och naglar. Fördelen med denna metod är att den ger ett naturligt resultat och är relativt skonsam mot det egna håret. Nackdelen är att det kan ta längre tid att sätta i och ta ur keratinextensions.

Clip-on löshår

Clip-on löshår är en metod där löshåret fästs vid det egna håret med hjälp av små clips. Fördelen med denna metod är att den är enkel att sätta i och ta ur,och ger ett naturligt resultat. Nackdelen är att clipsen kan kännas obekväma att ha i håret under en längre tid.

Skötsel av löshår

Att sköta om sitt löshår är avgörande för att håret ska hålla sig vackert och friskt under en längre tid. Nedan följer några tips på hur man kan ta hand om sitt löshår på bästa sätt.

Tvätt och rengöring

Att tvätta löshåret är en viktig del av skötseln. Det är dock viktigt att man inte tvättar löshåret för ofta då det kan slita på håret. En gång i veckan är lagom för de flesta.

När man tvättar löshåret bör man använda ett schampo och balsam som är speciellt anpassat för löshår. Du hittar dessa produkter dvs balsam och schampo hos Pozehair om du går in på deras hemsida. Du kan kolla här så hittar du mer du kan beställa hem. Detta för att undvika att håret blir torrt och skört. Efter tvätt bör man låta håret självtorka eller använda en fön med låg värme för att påskynda torkningsprocessen. Tänk på att hålla fönen på ca 30cm avstånd.

Poze Repair & Rebuild Masque – 200ml

Vissa kvinnor brukar hoppa över balsam och använda hårmask varje gång. Tips är att använda den en gång och skölja ur. Sedan använda den en gång till. Då har du garanterat lent och mjukt hår.

Föning och styling

Att föna och styla löshåret är en vanlig del av vardagen för många. Det är dock viktigt att man inte överanvänder värme, då det kan skada håret. Använd alltid en värmeskyddande produkt innan du föner eller stylar håret.

När man föner håret bör man använda en rundborste för att forma håret och undvika att det blir frissigt. Tänk på att borsta håret varsamt och undvik att dra i det.

En frisör rekommenderade att man skulle göra en fläta på kvällarna för att inte slita ut varken sitt eget hår eller löshåret. Bra tips som fungerade!

Förvaring

Att förvara löshåret på rätt sätt är också viktigt för att håret ska hålla sig friskt och fint. När man inte använder löshåret bör man förvara det på ett torrt och svalt ställe, gärna i en förvaringspåse eller en låda. Undvik att förvara löshåret på fuktiga platser, då det kan orsaka mögel och bakterier.

Genom att följa dessa enkla tips kan man förlänga hållbarheten på sitt löshår och se till att det alltid ser vackert och friskt ut.

Det här inlägget postades i Personlig utveckling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *